GUM 17 Opb 17 Inlasmoment 4a

GUM 17 Opb 17 Inlasmoment 4a

GUM 17 Opb 17 Inlasmoment 4a

GUM 17 Opb 17 Inlasmoment 4a

In de vorige studie, GUM 16 7de Bazuin 7 Schalen, hebben we de zeven Schaaloordelen bestudeerd. Bij het laatste Schaaloordeel wordt het grote Babylon genoemd.

Terug naar hoofdmenu van Bijbelonderzoek

Terug naar hoofdmenu van Bijbelonderzoek

In deze studie GUM 17 Opb 17 Inlasmoment 4a, zullen we zien wat er wordt bedoeld met het grote Babylon en wat het oordeel over dit grote Babylon inhoudt. Dit studie deel heet: GUM 17 Opb 17 Inlasmoment 4a.

Bij de hoofdstukken 17 en 18 van de Openbaring hebben we weer te maken met de zogenaamde `inlasmomenten’, waarin ons nadere toelichtingen worden gegeven over de gebeurtenissen van de laatste tijd. Met enige verbazing hebben we al geconstateerd dat bij het uitstorten van het zevende schaaloordeel ineens het grote Babylon werd genoemd. Al eerder was het even terloops aangeduid toen in Opb. 14:8 een `andere engel’ haar val aankondigde, en daarna in Opb. 16:19 de grimmige toorn van God over haar werd afgekondigd.

Voor Johannes moet dit alles een groot raadsel zijn geweest. De grootheid van Babel was in zijn tijd allang vervlogen, al bestond de stad dan nog wel. Om de gramschap Gods te begrijpen zullen we in de volgende 10 minuten van deze studie even ons collectief geheugen moeten opfrissen van dat wat in lang vervlogen dagen gebeurde en tot onze schrik heden ten dage nog steeds in onze wereld gebeurt. Laten we nu beginnen met de studie van GUM 17 Opb 17 Inlasmoment 4a.

Hieronder kan je de video starten door op het linkerplaatje met de muis te clicken of met de vinger het plaatje aan te raken terwijl het rechterplaatje je de mogelijkheid geeft de sheets, die bij deze studie horen, te bekijken.

Video GUM 17
Sheets GUM 17

Video: Openbaring 17 Inlasmoment 4a Oordeel over Babylon

Video: Openbaring 17 Inlasmoment 4a Oordeel over Babylon

Sheet: Openbaring 17 Inlasmoment 4a Oordeel over Babylon

Sheet: Openbaring 17 Inlasmoment 4a Oordeel over Babylon

 

 

 

 

 

 

 

Wil je de volgende studie bekijken, click dan op: GUM 18 Opb 18 Inlasmoment 4c.

Als je meer studie materiaal wilt ga dan naar: Bijbel en profetie (Ds. Schouten), Het Zoeklicht, Schuilplaats en de Baptistengemeente Immanuel (Hoogeveen).

——– Einde studie GUM 17 Openbaring 17 Inlasmoment 4a ——–

 

GUM 17 Bespreekpunten
De gesprekspunten staan in onderstaande tabel en zijn achtereenvolgend genummerd vanaf 1, 2 etc. Deze punten kan je zien als een korte samenvatting van delen in de studie, zoals die achtereenvolgend aan de orde komen. De antwoorden zijn dan ook praktisch de volledige teksten die in de studie worden uitgesproken. De toegevoegde tekeningen zijn bedoeld als referentie punten in deze studie.

 

GUM 17 Bespreekpunten van het studiedeel: Openbaring 17 Inlasmoment 4a
GUM 17 bespreekp.
nummer
Inhoud van de te besprekenpunten
1
Openbaring 17:1-7 Inlasmoment 4a Oordeel over Babylon

Openbaring 17:1-7 Inlasmoment 4a Oordeel over Babylon

Johannes begrijpt niet goed wat er zich allemaal afspeelt. Één van de zeven engelen toont hem waar het overgaat. Wat laat deze engel in Opb 17:1-8 hem allemaal zien?

Openbaring 17:6-7 Inlasmoment 4a De Hoer

Openbaring 17:6-7 Inlasmoment 4a De Hoer

 

2

Waar staat de vrouw van Nimrod, Semiramis, om bekend en wie bracht zij voort?

3
Openbaring 17:5 Inlasmoment 4a Locatie Babylon

Openbaring 17:5 Inlasmoment 4a Locatie Babylon

Abraham werd losgemaakt van deze mysterie. Welke plaats was dat in het Oude Testament (Gen 11:27-28 en Gen 12:1-9)

4
Openbaring 17 Dagon en Bisschop's mijter

Openbaring 17 Dagon en Bisschop’s mijter

Waar kwam de mijter van de bisschop van Rome vandaan?

5
Openbaring 17:11 Inlasmoment 4a Grote Babylon

Openbaring 17:11 Inlasmoment 4a Grote Babylon

Johannes verbaasde zich in Opb 17:7. Waarover verbaasde hij zich, wie onthulde het geheimenis van de vrouw en welke stad wordt hierbij genoemd in relatie tot de vrouw (Opb 17:5)?

6

Wat betekent hoererij in de Bijbel (Opb 17:5)?

7

Wat vertegenwoordigt het grote Babylon in Opb 17:5 en Opb 18:2 en hoe past dat in onze tijd?

8

Wat is de herkomst van het beest waar de vrouw op rijdt (Opb 17:8) en waar komt het beest uit de aarde vandaan (Opb 13:11)?

9

Kijken de gelovigen in die tijd ook met verbazing naar het beest en wie kijken er dan wel met verbazing naar het beest (Opb 17:8)? Wat betekent dit?

10

Als je de zeven bergen in Opb 17:9 combineert met Babylon als stad, gaat het dan om een vestigingsplaats of om wereldrijken. Lees ook Opb 13 en verder.

11

Het beest en de tien koningen gaan oorlog voeren (Opb 17:14). Hoe loopt het af met de hoer (Opb 17:16)?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antwoorden op de bespreekpunten van Geen Uitstel Meer deel 17

Antwoorden op de bespreekpunten van Geen Uitstel Meer deel 17

Wil jij de antwoorden zien zoals deze in de Bijbel naar voren komen, ga dan met je muis naar het rechterfiguurtje toe en click met de linkermuis knop op dit figuurtje of raak met je vinger dit figuurtje aan: